Web Designers Αθήνα | Σχεδιαστές ιστοσελίδων

Web Designers ΑθήναWeb Designers Αθήνα: Web designers (σχεδιαστές ιστοσελίδων), με απλά λόγια, ονομάζονται εκείνοι οι οποίοι προετοιμάζουν και προσθέτουν περιεχόμενο στο διαδίκτυο με την μορφή ιστοσελίδων. Οτιδήποτε αφορά μια ιστοσελίδα, συμπεριλαμβανομένου του περιεχομένου, του τρόπου εμφάνισης και του τρόπου λειτουργίας της, καθορίζονται από το βασικό σχεδιασμό της, το λεγόμενο web design. Ο σχεδιασμός ιστοσελίδων, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μια διαδικασία σχεδιασμού και δημιουργίας ηλεκτρονικών αρχείων και κώδικα που καθορίζουν τη διάταξη ενός ιστότοπου, τη δομή, τα χρώματά, τα κείμενα, τα γραφικά καθώς και όλων των λειτουργιών που προσφέρουν στον επισκέπτη της ιστοσελίδας.

Ποια η διαφορά των web designers με τους web developers;

Πολύ πιθανόν, πέραν του ορισμού web designer να έχετε ακούσει και αυτόν του web developer. Η διαφορά των δύο αυτών εξειδικευμένων επαγγελματιών είναι κυρίως στον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν πάνω σε μια ιστοσελίδα. Οι web designers, δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην τελική μορφή που θα αποκτήσει μια ιστοσελίδα και θα εμφανιστεί στον επισκέπτη. Μεγάλος μέρος της δουλειάς τους λοιπόν αφορά τον σχεδιασμό γραφικών, το στυλ και τη διάταξη μιας ιστοσελίδας και το πως να είναι εύχρηστη και εύκολα προσβάσιμη από τον επισκέπτη. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι ένα είδος καλλιτέχνες με ιδιαίτερη έμφαση στο αισθητικό αποτέλεσμα. Από την άλλη, οι web developers ασχολούνται κυρίως με τη δομή μιας ιστοσελίδας σε επίπεδο κώδικα. Αυτό σημαίνει ότι δίνουν περισσότερη έμφαση στο πως λειτουργεί μια σελίδα, και πως διαβάζουν τον κώδικά της οι μηχανές αναζήτησης παρά στο πως εκείνη θα φαίνεται στον χρήστη.

Αν και οι δυο αυτοί όροι έχουν αρκετές διαφορές, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το ποιον από τους δύο ακριβώς χρειάζεστε. Δεν μπορεί ένας web designer να μην είναι ταυτόχρονα και web developer καθώς και το αντίστροφο. Κατά τη διαδικασία κατασκευής ιστοσελίδας, απαιτούνται οι εργασίες και των δύο ώστε το τελικό αποτέλεσμα της σελίδας να είναι και αισθητικά αλλά και λειτουργικά ωραίο. Έτσι οι περισσότεροι web designers στην Αθήνα είναι εξειδικευμένοι και στους δύο αυτούς τομείς.

Τι προσφέρει η κατασκευή ιστοσελίδας σε μια επιχείρηση;

Η τεχνολογική εξέλιξη κινείται με ραγδαίους ρυθμούς. Η χρήση του διαδικτύου αποτελεί έναν αναπόσπαστο κομμάτι των τελευταίων γενεών και πλέον το μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων αναζητάει το διαδίκτυο τόσο για την εύρεση προϊόντων όσο και υπηρεσιών. Εσείς λοιπόν γιατί να μείνετε πίσω; Μια επαγγελματική ιστοσελίδα θα αυξήσει την αναγνωρισιμότητα της εταιρείας και του brand name σας, θα προσελκύσει περισσότερο κόσμο και κατά συνέπεια θα σας επιφέρει περισσότερο κέρδος.
Ένα φυσικό κατάστημα ή επιχείρηση δίνει ιδιαίτερο βάρος στο σωστό σχεδιασμό και διαμόρφωση της βιτρίνας του, την εικόνα που δίνει δηλαδή στον επισκέπτη η οποία θα παίξει σημαντικό ρόλο και στο να τον προσελκύσει. Γιατί λοιπόν να μην δώσετε το ανάλογο βάρος και στη διαδικτυακή σας «βιτρίνα»;

Η αναζήτηση web designers Αθήνα και η εύρεση επαγγελματία web designer

Αν κάνετε μια αναζήτηση με τις λέξεις «web designers Αθήνα» θα δείτε ότι τα αποτελέσματα που εμφανίζονται είναι αρκετά. Τι θα πρέπει λοιπόν να προσέξετε κατά την επιλογή σας ώστε να είστε σίγουροι για το αποτέλεσμα της ιστοσελίδας σας; Ένας βασικός παράγοντας στις μέρες μας είναι το κόστος στο οποίο θα πρέπει να υποβληθεί κάποιος. Όπως όμως θα διαπιστώσετε και μόνοι σας, οι τιμές κατασκευής ιστοσελίδων είναι περίπου οι ίδιες όπου και να απευθυνθείτε. Η μεγάλη όμως διαφορά έγκειται στην εξειδίκευση, την εμπειρία και την προϋπηρεσία ενός επαγγελματία web designer. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που διαθέτοντας ελάχιστες γνώσεις επί του αντικειμένου, θα προσπαθήσουν να σας πείσουν ότι είναι επαγγελματίες web designers με αποτέλεσμα να αποκομίσουν όφελος.

Αν η επιλογή είναι δύσκολη για εσάς, στην CMD μπορούμε να σας βοηθήσουμε να κάνετε μια σωστή επιλογή στην εύρεση επαγγελματιών web designers στην Αθήνα και στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδος.

Μοιράσου το

Close Menu