Ποια είναι η σημασία των λέξεων-κλειδιών στο Search Engine Optimization

Ποια είναι η σημασία των λέξεων-κλειδιών στο Search Engine OptimizationΣτο Search Engine Optimization ή αλλιώς SEO, οι λέξεις-κλειδιά είναι το ποιο σημαντικό χαρακτηριστικό. Η Google και άλλες μηχανές αναζήτησης όπως το Bing και το Yahoo, διαβάζουν το περιεχόμενο κάθε σελίδας στην ιστοσελίδα σας και την ταξινομούν ανάλογα. Ο αλγόριθμος αναζήτησης την κάθε μηχανής αναζήτησης λαμβάνει υπόψη διάφορους παράγοντες κατά για την ταξινόμηση του περιεχομένου κάθε ιστοσελίδας. Αυτό όμως που κοιτάει πρώτα και αναζητά είναι τις λέξεις-κλειδιά στο κείμενο.

Γιατί είναι σημαντικές οι λέξεις-κλειδιά

Οι λέξεις-κλειδιά είναι οι λέξεις που εμφανίζονται συχνότερα σε ένα κείμενο. Όταν αυτές οι λέξεις ταιριάζουν με αυτό που ψάχνει ο χρήστης στην μηχανή αναζήτησης, η ιστοσελίδα σας εμφανίζετε στα αποτελέσματα αναζήτησης. Η βελτιστοποίηση των λέξεων-κλειδιών σε μία ιστοσελίδα, έχει ως αποτέλεσμα να προσελκύει περισσότερους χρήστες. Οι λέξεις-κλειδιά λένε στη μηχανή αναζήτησης με το τι ακριβώς ασχολείται η εκάστοτε ιστοσελίδα. Το περιεχόμενο είναι ο κορυφαίος παράγοντας κατάταξης στις μηχανές αναζήτησης και κατά συνέπεια οι λέξεις-κλειδιά είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα που μπορείτε να κάνετε στο Search Engine Optimization (SEO).

Έρευνα

Πριν ξεκινήσετε μια στρατηγική Search Engine Optimization πρέπει να κάνετε έρευνα για τις λέξεις-κλειδιά που θα χρησιμοποιήσετε. Συνήθως βλέπουμε με ποιες λέξεις ο κόσμος αναζητά το προϊόν που θέλετε να πουλήσετε, τι λέξεις χρησιμοποιεί ο ανταγωνισμός και το πόσο μεγάλη ανταγωνιστικότητα έχει η συγκεκριμένη λέξη-κλειδί. Το πρόβλημα είναι ότι είναι δύσκολο να φτάσουμε στις κορυφαίες κατατάξεις σε μια ανταγωνιστική αγορά. Αλλά με μια προσεκτική έρευνα, μπορούμε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πού τοποθετούνται οι λέξεις-κλειδιά

Εκτός από το να βρούμε τις σωστές λέξεις-κλειδιά που θα χρησιμοποιήσουμε στην κάθε σελίδα μας, πρέπει επίσης ξέρουμε για το πού θα τις τοποθετήσουμε. Υπάρχουν κάποιοι κανόνες για την χρήση των λέξεων-κλειδιών που βοηθούν να αυξήσουμε την προβολή σας στις μηχανές αναζήτησης. Για παράδειγμα το ποιο σημαντικό σημείο για την τοποθέτηση λέξεων-κλειδιών είναι ο τίτλος της σελίδας. Ένας άλλος κανόνας τοποθέτησης της λέξης-κλειδί είναι η πρώτη παράγραφος του κειμένου. Όλες αυτές οι τεχνικές βοηθούν την ιστοσελίδα σας να προβληθεί περισσότερο και το ποιο σημαντικό να βελτιστοποιηθεί η ιστοσελίδα σας στο SEO.

Μοιράσου το

Close Menu