Πώς να έχετε μία σωστή εμπειρία χρήστη στην ιστοσελίδα σας

σωστή εμπειρία χρήστη στην ιστοσελίδα σας
σωστή εμπειρία χρήστη στην ιστοσελίδα σας

Η εμπειρία του χρήστη (UX) είναι μια αρχή στον σχεδιασμό και την κατασκευή ιστοσελίδων.

Αυτά είναι μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά που συμβάλλουν στο UX της ιστοσελίδας σας και τα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την εφαρμογή μιας στρατηγικής UX.

Σχεδιασμός αλληλεπίδρασης

Οι αλληλεπιδράσεις μπορούν να κατηγοριοποιηθούν ως κάθε κλικ και ενέργεια που λαμβάνεται από τον χρήστη ενώ βρίσκετε στην ιστοσελίδα σας και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εμπειρίας του χρήστη. Αν ένας χρήστης δεν μπορεί να αλληλεπιδρά επιτυχώς με την ιστοσελίδα σας τότε δεν πρόκειται να έχει μια θετική εμπειρία. Ο σχεδιασμός αλληλεπίδρασης επιδιώκει να ωθήσει την απλή λειτουργικότητα δημιουργώντας απόλαυση με κάθε αλληλεπίδραση και τελικά μια συναρπαστική εμπειρία για τον χρήστη.

Διασύνδεση χρήστη

Τα UX/UI (user interface) συχνά συγχέονται με λάθος τρόπο και χρησιμοποιούνται εναλλακτικά. Ο απλούστερος τρόπος για να διακρίνουμε τα δύο είναι να πούμε ότι το User Interface είναι αυτό που βλέπει ο χρήστης και αλληλεπιδρά, ενώ η εμπειρία του χρήστη είναι όλες οι πτυχές του κάθε συστήματος που σχετίζονται με το χρήστη αλλά και ότι σχετίζετε με τον τρόπο με τον οποίο ο χρήστης αισθάνεται όταν χρησιμοποιεί αυτό το σύστημα.

Οπτικός σχεδιασμός

Ως άνθρωπος κατευθύνεται από την αισθητική, και στην περίπτωση του UX, ο οπτικός σχεδιασμός συμβάλλει ουσιαστικά στην οικοδόμηση μιας θετικής εμπειρίας. Ο μέσος χρήστης πιθανότατα δεν θα δει όλες τις αποχρώσεις του σχεδιασμού ή της αρχιτεκτονικής πληροφοριών που έχετε δημιουργήσει. Όμως μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα παρατηρήσει τα γραφικά. Με οπτικό σχεδιασμό, εννοούμε οτιδήποτε βλέπει ο χρήστης στη ιστοσελίδα. Ενσωματώνει τα πάντα, από εικόνες, τυπογραφία και γραφικά.

Τυπογραφία

Η επιλογή γραμματοσειρών και το πώς εμφανίζεται το κείμενο μπορεί να μην φαίνεται σαν ένα από τα πιο κύρια μέρη της δημιουργίας μιας θετικής εμπειρίας χρήστη, αλλά είναι πολύ συμαντικό. Αν οι χρήστες σας έχουν και την ελάχιστη δυσκολία να αντλήσουν τις πληροφορίες από την ιστοσελίδα σας, θα προκαλέσουν αρνητική εντύπωση και θα επηρεαστεί η συνολική εμπειρία τους. Η σωστή επιλογή γραμματοσειρών θα βοηθήσει τον αναγνώστη να κατανοήσει το περιεχόμενό σας όπως εσείς θέλετε.

Ευχρηστία

Η χρηστικότητα είναι ένα κομμάτι του UX, αν το κοινό σας δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το προϊόν σας, σίγουρα θα το απορρίψει. Η χρηστικότητα ενός συστήματος πρέπει να είναι εύκολη. Όσο λιγότερη προσοχή πρέπει να δώσει ο χρήστης για να καταλάβει πώς να χρησιμοποιήσει το σύστημα σας, τόσο πιο εύκολα θα αγοράσει το προϊόν σας.

Αρχιτεκτονική Πληροφοριών

Η αρχιτεκτονική των πληροφοριών είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό μέρος του UX. Είναι η δημιουργία μιας δομής για την ιστοσελίδα σας. Οργανώστε τις πληροφορίες κατά τρόπο που να βοηθά τους χρήστες να κατανοήσουν πού είναι, καθώς και τι πρέπει να κάνουν για να ολοκληρώσουν το έργο τους. Οι χρήστες χρειάζονται σαφήνεια και αυτό βοηθά στη διαμόρφωση και οργάνωση της ιστοσελίδας σας. Χωρίς την αρχιτεκτονική πληροφοριών οι χρήστες σας θα μείνουν μπερδεμένοι και απογοητευμένοι.

Περιεχόμενο

Έχοντας ένα καθαρό, συνοπτικό και συναρπαστικό περιεχόμενο στην ιστοσελίδα σας, έχετε τον καλύτερο τρόπο για την παροχή σημαντικών πληροφοριών στους χρήστες σας. Το περιεχόμενο βοηθά για την οικοδόμηση μιας μακροπρόθεσμης σχέσης με τους χρήστες σας.

Το περιεχόμενο μπορεί να είναι οτιδήποτε, από πληροφορίες προϊόντος, οδηγούς, αναρτήσεις, blogs, βίντεο ή social media. Θα συμβάλει επίσης στην εδραίωση της επωνυμίας σας. Βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε μια ισχυρή στρατηγική περιεχομένου που θα συμβάλει θετικά στην εμπειρία που αναζητούν οι χρήστες σας.

Λειτουργικότητα

Το προϊόν, η υπηρεσία σας, η ιστοσελίδα σας πρέπει να επιτρέπει στους χρήστες να ολοκληρώσουν την επιθυμητή τους δραστηριότητα. Με λιγα λόγια, πρέπει να λειτουργεί καλά. Οι περισσότεροι καταναλωτές είναι λιγότερο πιθανό να επιστρέψουν σε μία ιστοσελίδα μετά από μια κακή εμπειρία. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει τρόπους για να παρακολουθείτε τα σφάλματα.

Ζητήστε να σας καλέσουμε

Θέλεις μοναδικό αποτέλεσμα σε ανταγωνιστική τιμή; Πάρε προσφορά!

Η έμπειρη ομάδα μας πάντα δίπλα σου, κάλεσε μας.

Τηλέφωνο: (+30) 210 3001780

E-Μail: info@cmd.gr

Scroll to Top

Σας καλούμε σε 10 λεπτά!

Συμπληρώστε το τηλέφωνο σας

κατασκευή ιστοσελίδων

Ευχαριστούμε για το μήνυμα σας!

Σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας