Πόσο κοστίζει ένα eshop; | Κόστος eshop

Πόσο κοστίζει ένα eshopΠόσο κοστίζει ένα eshop; Κόστος eshop : Στους καιρούς που ζούμε, όπου η τεχνολογική εξέλιξη είναι ραγδαία, δεν νοείται επιχείρηση να μην διαθέτει ηλεκτρονικό κατάστημα. Οι χρήστες που προτιμούν το διαδίκτυο για τις αγορές τους είναι πλέον περισσότεροι από αυτούς που θα επισκεφθούν ένα φυσικό κατάστημα. Μάλιστα, όταν κάποιος μπορεί να παραγγέλλει ό,τι χρειάζεται ακόμα και από το κινητό του τηλέφωνο για ποιον λόγο να μπει στον κόπο; Λογικό λοιπόν, αν μια επιχείρηση θέλει να είναι βιώσιμη και ανταγωνιστική στην αγορά, πρέπει να προβει στην δημιουργία ενός eshop.

Αποφασίσατε λοιπόν να κάνετε το επόμενο βήμα και να δημιουργήσετε το δικό σας ηλεκτρονικό κατάστημα. Κάνατε μια έρευνα αγοράς και λάβατε τιμές από 500€ έως 4.000€. Για πιο λόγο τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή; Τι προσφέρει ο ένας και δεν προσφέρει ο άλλος; Ποιο να επιλέξετε ; και στην τελική πόσο κοστίζει ένα eshop;

Πριν ξεκινήσουμε να αναλύουμε το κόστος για την κατασκευή του eshop, καλό θα ήταν να έχουμε στο μυαλό μας δύο πράγματα. Πρώτο και κυριότερο, κάθε επαγγελματίας κοστολογεί την εργασία του με διαφορετικό τρόπο, λαμβάνοντας γνώση τις ώρες που θα αφιερώσει, το φόρτο εργασίας κλπ. Δεύτερον αλλά εξίσου σημαντικό, τα ηλεκτρονικά καταστήματα δεν είναι όλα ίδια. Κάθε project είναι και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν μοναδικό. Άλλες λειτουργίες χρειάζεται ένα eshop πώλησης παπουτσιών με 20 προϊόντα και άλλο μια πολυεθνική εταιρεία με πάνω από 10.000 διαφορετικά προϊόντα.

Αφού κατανοήθηκαν πιστεύω τα ανωτέρω πάμε να δούμε μερικά χαρακτηριστικά που θα σας απαντήσει στο ερώτημα του πόσο κοστίζει ένα eshop. Αρχικά, κάθε ιστοσελίδα, είτε είναι ένας απλός ιστότοπος είτε είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, απαιτεί κάποια πάγια κόστη. Το domain name είναι ένα από αυτά, το κόστος του οποίου είναι βέβαια ελάχιστο και συγκεκριμένα μόλις 25 ευρώ ανά δύο χρόνια. Το δεύτερο πάγιο κόστος που θα χρειαστεί να καταβάλλετε σε μηνιαία – ετήσια βάση είναι αυτό της φιλοξενίας του ηλεκτρονικού σας καταστήματος (hosting). Οι τιμές του hosting ποικίλουν. Αυτό που θα πρέπει να επιλέξετε όμως είναι ένα καλό πακέτο φιλοξενίας το οποίο θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του δικού σας e-shop. Οι τιμές θα μπορούσαμε να πούμε ότι ξεκινούν από τα 50 ευρώ το έτος για τα απλά πακέτα και φτάνουν μέχρι και τα 200-300 ευρώ.

Πάμε τώρα στα βασικά χαρακτηριστικά που διαμορφώσουν το τελικό κόστος του eshop.

Βασικός Σχεδιασμός της ιστοσελίδας

Η πλατφόρμα στην οποία θα βασιστεί το ηλεκτρονικό σας κατάστημα παίζει σημαντικό ρόλο στην τιμή του. Αν επιλέξετε μια έτοιμη πλατφόρμα όπως το woocommerce, το opencart ή το presta shop, σίγουρα το κόστος θα είναι πολύ μικρότερο από το αν θέλετε ένα σχεδιασμό με κώδικα από το μηδέν (custom design).

Γραφιστική Δουλειά

Αν η επιχείρησή σας διαθέτει λογότυπο με την επωνυμία σας και φωτογραφικό υλικό ή θα χρειαστεί να σχεδιαστεί είναι επίσης ένας παράγοντας κοστολόγησης.

Περιεχόμενο

Αν δεν έχετε έτοιμα κείμενα ώστε να περαστούν στο κατάστημα (πληροφορίες για την εταιρεία σας, όροι χρήσης, πολιτική απορρήτου, κλπ.) τότε η τιμή ανεβαίνει κι άλλο.

Επιπρόσθετες λειτουργίες eshop

Πέραν των βασικών χαρακτηριστικών του σχεδιασμού των γραφικών και του περιεχομένου, σε κάθε ηλεκτρονικό κατάστημα μπορούν να τοποθετηθεί μια πληθώρα επιπλέον χαρακτηριστικών τόσο για την βελτίωση της απόδοσης της σελίδας όσο και για την καλύτερη εμπειρία του χρήστη σε αυτή. Τέτοια χαρακτηριστικά, όπως τα στατιστικά καταγραφής, φίλτρα ταξινόμησης προϊόντων, φόρμες επικοινωνίες, σύστημα χρήσης εκπτωτικών κουπονιών και αξιολογήσεων, αυτόματα συστήματα πληρωμών με Paypal, πιστωτικές κάρτες κλπ, newsletter, είναι αυτά που θα οδηγήσουν στην τελική τιμή.

Στη τελική πόσο κοστίζει ένα eshop δεν μας είπατε!

Όπως είναι εύκολα κατανοητό από όλα τα παραπάνω, το κόστος κατασκευής ηλεκτρονικών καταστημάτων δεν μπορεί να είναι πάγιο και σταθερό. Ανάλογα με τις απαιτήσεις της εκάστοτε επιχείρησης το κόστος διαμορφώνεται σχετικά. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με όλες τις πληροφορίες σχετικά με το Project που έχετε στο μυαλό σας και η ομάδα μας θα επικοινωνήσει μαζί σας με την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Μοιράσου το

Close Menu