Πως να κερδίσετε χρήματα στο Youtube

YoutubeΟι παραγωγοί του YouTube είναι οι σημερινές “διασημότητες”: Οι άνθρωποι που έχουν κερδίσει ένα κοινό δημιουργώντας περιεχόμενο με γνώμονα τη διδασκαλία, την ψυχαγωγία, την κριτική και την ατμόσφαιρα μέσω του διαδικτύου.

Και οι περισσότεροι το κάνουν μόνο για να το κάνουν – για να καλύψουν την ανάγκη την ανάγκη της δημιουργικότητας και να είναι μπροστά σε ένα ακροατήριο.

Κερδίζοντας χρήματα από ένα κανάλι του YouTube πιθανότατα δεν είναι ο λόγος που θα ξεκινήσετε ένα, αλλά οι ευκαιρίες για να κερδίσετε χρήματα είναι μια ευχάριστη έκπληξη όταν διαπιστώσετε πόσες ευκαιρίες υπάρχουν.

Πόσους συνδρομητές χρειάζεστε για να κερδίσετε χρήματα στο YouTube;

Το New Media Rockstars εκτιμά ότι οι κορυφαίοι YouTubers κερδίζουν τα εκατομμύρια, μερικοί ακόμα ίσως και δεκάδες εκατομμύρια. Τα έσοδα μπορούν να κυμανθούν σε μεγάλο βαθμό ανάλογα με την προϋπόθεση του καναλιού (στατιστικά τα οποία ισχύουν κατά κύριο λόγω στην Αμερική).

Εδώ είναι μερικές μόνο από τις εκτιμήσεις τους και ο αριθμός των συνδρομητών ανά Youtuber :

 • Το EpicMealTime κάνει περίπου 3,1 εκατομμύρια δολάρια (7 εκατομμύρια συνδρομητές)
 • Ο Ray William Johnson βρίσκεται στα 4.2 εκατομμύρια (10 εκατομμύρια συνδρομητές)
 • Το FunToyzCollector αγγίζει το καταπληκτικό ποσό των 30,4 εκατομμυρίων (8 εκατομμύρια συνδρομητές)

Ωστόσο, τα κανάλια του YouTube με λιγότερους συνδρομητές μπορούν ακόμα να βγάλουν χρήματα. Το δυναμικό κέρδους σας δεν καθορίζεται αποκλειστικά από τον αριθμό των συνδρομητών και τις προβολές που έχετε, αλλά και από το επίπεδο αλληλεπίδρασης που δημιουργείτε, από την εξειδικευμένη θέση και από τα κανάλια εσόδων που θα διερευνήσετε. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο αριθμός των συνδρομητών δεν έχει σημασία.

Αλλά πριν βγούμε στον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να κερδίσετε χρήματα στο YouTube, θα πρέπει να έχετε μια σαφή κατανόηση για το κοινό που μοιάζει με το κοινό σας.

Κατανόηση των δημογραφικών στοιχείων του κοινού σας

Η προσέγγιση του δικού σας κοινού σας είναι εξαιρετικής σημασίας, έτσι ώστε να κερδίσετε χρήματα με διάφορους τρόπους. Αλλά θα μπορείτε να επωφεληθείτε πλήρως από τις ευκαιρίες που έχετε εάν καταλάβετε το πως έχει δημιουργηθεί το κοινό σας.

Για πολλούς YouTubers που θέλουν να δημιουργήσουν έσοδα, όσο πιο εξειδικευμένο είναι το κανάλι του, τόσο καλύτερη είναι η θέση τους για να συνεργαστούν με εταιρείες που στοχεύουν να σε συγκεκριμένα ακροατήρια.

Θα θελήσετε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στα εξής:

 • Το φύλο για τη διανομή των ανδρών και των γυναικών και αν το περιεχόμενό σας απευθύνεται αποκλειστικά σε ένα από τα δύο.
 • Η ηλικία και το εύρος στο οποίο εμπίπτουν τα περισσότερα μέλη του κοινού σας.
 • Γεωγραφική τοποθεσία για τις χώρες ή τις πόλεις όπου οι θεατές σας παρακολουθούν τα βίντεό σας και ορισμένα σημεία όπου ενδεχομένως να θέλουν να επικεντρωθούν.
 • Ώρα Παρακολούθησης: Η συνολική διάρκεα του κοινού σας κατά την παρακολούθηση των βίντεό σας.
 • Ένας συνδυασμός των παραπάνω για να σχεδιάσετε μία πιο ακριβή εικόνα του ακροατηρίου σας εξετάζοντας πράγματα όπως ο αριθμός των ανδρών θεατών που έχετε σε μια συγκεκριμένη ηλικιακή γκάμα.

Με αυτά τα δημογραφικά στοιχεία, θα έχετε καλύτερη κατανόηση του δικού σας κοινού και θα μπορείτε να εργάζεστε καλύτερα με τα εμπορικά σήματα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Social Blade για να συγκρίνετε το δικό σας κανάλι με άλλους.

Πως να κερδίσετε χρήματα στο Youtube

Πώς να κερδίσετε χρήματα στο Youtube

Ακριβώς όπως είναι ένας δημοφιλής λογαριασμός στο Instagram ή ένας blogger με πολλούς συνδρομητές, το κοινό σας μπορεί να σας δώσει την προοπτική να κερδίσετε κάποια χρήματα, αλλά η δημιουργία πολλαπλών ροών εισοδήματος είναι αυτό που σας βοηθά πραγματικά να κερδίσετε χρήματα.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να κερδίσετε χρήματα στο Youtube:

 • Γίνετε συνεργάτης του YouTube και κερδίστε χρήματα από διαφημίσεις, κατά την αναπαραγωγή ή πριν την έναρξη.
 • Κερδίστε χρήματα στο YouTube πωλώντας προϊόντα ή εμπορεύματα, σε συνεργασία με επιχειρήσεις.
 • Crowdfund, με την συμμετοχή ιδιωτών ή επιχειρήσεων οι οποίοι επιθυμούν να στηρίξουν το έργο σας.
 • Αφήστε το ακροατήριό σας να υποστηρίξει την εργασία σας μέσω της απευθείας δωρεάς από ενθουσιώδης θεατές σας.
 • Άδεια χρήσης περιεχομένου.
 • Εργασία με εμπορικά σήματα ως υπεύθυνος ή συνεργάτης.

Το μόνο που μένει είναι να γίνετε δημιουργικοί – να διοχετεύσετε δημιουργικότητα στον φακό – ενώ τέλος να βρεθείτε στην θέση να αμοίβεστε για αυτό.

Μοιράσου το

Close Menu