Οι αναζητήσεις της Google αντιστοιχούν τώρα με τη τοποθεσία του χρήστη

Οι χρήστες μπορούν ακόμα να αλλάξουν τις ρυθμίσεις αναζήτησης για να επιλέξουν διαφορετική χώρα.

Η Google ανακοίνωσε σήμερα ότι αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο επισημαίνει τις υπηρεσίες με βάση την γεωγραφική θέση του χρήστη στην αναζήτηση σε κινητά, την εφαρμογή Google Search για iOS, το Google Search σε σταθερούς υπολογιστές και laptop, καθώς και τους Χάρτες (Google Maps).

Σύμφωνα με την Google, ένα στα πέντε αποτελέσματα αναζητήσης είναι πλέον σχετική με τη γεωγραφική θέση του χρήστη. Για να καταστούν τα αποτελέσματα αναζήτησης πιο συναφή, η Google αναφέρει ότι η χώρα της υπηρεσίας δεν θα εμφανίζεται πλέον από το όνομα του domain name (ccTLD) όπως για παράδειγμα “google.co.uk” για το Ηνωμένο Βασίλειο ή “google.com.br” για στη Βραζιλία, αλλά την χώρα όπου ο χρήστης πραγματοποιεί την αναζήτηση.

Η Google λέει ότι η πληκτρολόγηση του σχετικού ccTLD (π.χ. Google.gr) σε ένα πρόγραμμα περιήγησης δεν θα επιστρέψει πλέον διάφορες υπηρεσίες βάση της χώρας. Αντίθετα, οι χρήστες πρέπει να πάνε στις ρυθμίσεις τους και να επιλέξουν τη σωστή υπηρεσία χώρας εάν δεν βλέπουν τη χώρα που θέλουν κατά την περιήγηση.

“Αυτή η προτίμηση πρέπει να γίνεται απευθείας στις ρυθμίσεις. Επιπλέον, στο κάτω μέρος της σελίδας αποτελεσμάτων αναζήτησης, μπορείτε να δείτε σαφώς ποια υπηρεσία χωρών χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή”, γράφει η Google.

Η Google λέει ότι αυτή η τελευταία ενημέρωση θα βελτιώσει την εμπειρία αναζήτησης, παρέχοντας αυτόματα στους χρήστες “… τις πιο χρήσιμες πληροφορίες που βασίζονται στο ερώτημα αναζήτησης και σε άλλο περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένης της τοποθεσίας”.

Source: SearchEngineLand

 

 

Μοιράσου το

Close Menu