Κόστος κατασκευής ιστοσελίδας – υπολογισμος κοστους ιστοσελιδας

Κόστος κατασκευής ιστοσελίδαςΜία από τις πιο συχνές ερωτήσεις που μας κάνουν είναι ποιο είναι το κόστος κατασκευής ιστοσελίδας. Το κόστος πάντα εξαρτάται από συγκεκριμένες ανάγκες του εκάστοτε project. Ο σκοπός αυτού του άρθρου είναι να δώσει κάποιες πληροφορίες σχετικά με την τιμολόγηση στην κατασκευή ιστοσελίδων.

Κάθε επιχείρηση έχει προσαρμοσμένες απαιτήσεις για μια νέα ιστοσελίδα. O κάθε ιδιοκτήτης επιχείρησης έχει προσαρμοσμένες προτιμήσεις.
Πρόκειται για μια πολύ σημαντική αγορά και συχνά απαιτεί σημαντική επένδυση σε χρόνο, ενέργεια και χρήμα. Είναι σημαντικό να επιλέξετε μια εταιρία κατασκευής ιστοσελίδων που να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες σας. Δεδομένου ότι δεν είναι επιθυμητό να περάσετε ξανά αυτή τη διαδικασία σε λίγα χρόνια.

Ας δούμε ορισμένους από τους ουσιαστικούς παράγοντες που θεωρούμε στη CMD οτι είναι σημαντικοί για τη δημιουργία μιας νέας ιστοσελίδας που επηρεάζουν το κόστος κατασκευής ιστοσελίδας.

Μια γρήγορη σημείωση: Δεν έχουμε έτοιμα πακέτα ιστοσελίδων. Αντίθετα, δημιουργούμε προσαρμοσμένες λύσεις, των οποίων το κόστος εξαρτάται από τις εκάστοτε απαιτήσεις.

 

SEO Friendly: Θα βρείτε την ιστοσελίδα σας στις μηχανές αναζήτησης;

Κάθε κατασκευή ιστοσελίδων και εταιρία ψηφιακού marketing έχει τα δικά της πρότυπα για το τι θεωρεί ως μέρος της βασικής διαδικασίας σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων.

Ορισμένες εταιρίες δημιουργούν απλά το σχέδιο και στη συνέχεια κατασκευάζουν μια στατική ιστοσελίδα. Άλλοι δημιουργούν το σχέδιο, το κείμενο, τις εικόνες και τη λειτουργικότητα που σας επιτρέπει να κάνετε τις ενημερώσεις μόνοι σας.

Όμως η ιστοσελίδα σας πρέπει εκτός από το να φαίνεται εξαιρετική, πρέπει και να λειτουργεί στο υψηλότερο επίπεδο. Πρέπει επίσης να βελτιστοποιηθεί για να εμφανιστεί στις μηχανές αναζήτησης. Έτσι θα μπορεί να βρεθεί η επιχείρησή σας όπου οι σημερινοί αγοραστές αναζητούν προϊόντα και υπηρεσίες.

Για περισσότερα από 10 χρόνια, εμείς στην CMD βοηθάμε εταιρείες να βρεθούν στην κορυφή των μηχανών αναζήτησης. Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι υπάρχουν κάποια βασικά στοιχεία του SEO που χρειάζεται η νέα ιστοσελίδα σας, εάν θέλετε να αυξήσετε τις πιθανότητές να βρεθείτε στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Μερικά από τα βασικά στοιχεία που εφαρμόζουν οι ειδικοί του SEO για κάθε νέα ιστοσελίδα περιλαμβάνουν: διεξαγωγή έρευνας λέξεων-κλειδιών, δημιουργία μετα-περιγραφών φιλικών προς την Google, διατήρηση του SEO από την υπάρχουσα ιστοσελίδα σας και προσαρμογή τον κώδικα με τέτοιο τρόπο ώστε να βελτιωθεί η ταχύτητα φόρτωσης.

Θα μπορούσατε να δώσετε μερικές χιλιάδες ευρώ μόνο για να υλοποιηθούν αυτές οι βασικές τεχνικές SEO. Ωστόσο, μέχρι τότε, η έλλειψη προβολής σας μπορεί να σας κοστίσει επισκέπτες, και νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Προσαρμοσμένο και Responsive Design

Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη για τη νέα σας ιστοσελίδα είναι ο σχεδιασμός. Θέλετε μια τυποποιημένη και γενικευμένη εμφάνιση ή προτιμάτε ένα προσαρμοσμένο, μοναδικό σχεδιασμό που αντανακλά τη μοναδική αίσθηση και προσωπικότητα του εμπορικού σας σήματος;

Όταν παίρνετε ένα προσχέδιο ιστοσελίδας, από μια εταιρεία που ειδικεύεται στην κατασκευή ιστοσελίδων, που είναι σχετικά φθηνό, είναι πιθανό η εταιρεία με χαμηλότερες τιμές να χρησιμοποιήσει ένα έτοιμο template.

Από την άλλη πλευρά, όταν ένας σχεδιαστής ιστοσελίδων θα δουλέψει από έναν κενό καμβά για να δημιουργήσει την εμφάνιση και τα γραφικά, κόστος κατασκευής ιστοσελίδας ανεβαίνει. Αυτό γίνετε επειδή ένας σχεδιαστής δημιουργεί το νέο σας site από την αρχή και οι έμπειροι σχεδιαστές δεν είναι φθηνοί.

Στην CMD ειδικευόμαστε στο σχεδιασμό προσαρμοσμένων ιστοσελίδων που αντικατοπτρίζουν την αισθητική, την προσωπικότητα και τη μοναδικότητα της επιχείρησής σας. Χρησιμοποιούμε χρώματα που αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητά σας και την βέλτιστη διάταξη για την οργάνωση του περιεχόμενου σας στη σελίδα.

 

Responsive σχεδιασμός

Με τη δημιουργία της νέας σας ιστοσελίδας, μπορούμε επίσης να διασφαλίσουμε ότι έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε όλες τις συσκευές και μεγέθη οθόνης. Αυτό το ονομάζουμε responsive σχέδιο. Το οποίο σημαίνει ότι έχετε μια ιστοσελίδα που προσαρμόζετε αυτόματα για να ταιριάζει στα μεγέθη οθόνης της συσκευής των επισκεπτών σας.

Διαμόρφωση σελίδας

Ο τρόπος με τον οποίο το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας είναι τοποθετημένο ορίζεται από αυτό που ονομάζουμε “διάταξη σελίδας”. Δημιουργούνται διαφορετικές διατάξεις για την οπτική ενίσχυση του κειμένου, των φωτογραφιών και άλλων π.χ. galery.

Οι περισσότερες ιστοσελίδες έχουν μία διάταξη που έχει δημιουργηθεί ειδικά για την αρχική σελίδα και στη συνέχεια μία πρόσθετη διάταξη που έχει δημιουργηθεί για τις δευτερεύοντες σελίδες. Ενώ σχεδόν κάθε ιστοσελίδα έχει τουλάχιστον αυτές τις δύο βασικές διατάξεις, μερικές φορές είναι λογικό να δημιουργηθούν πρόσθετες διατάξεις για συγκεκριμένα τμήματα. Όλα γίνονται ανάλογα με τον τύπο περιεχομένου που θέλετε να βλέπουν οι επισκέπτες σας.

Οι πρόσθετες διατάξεις σελίδας μπορούν να βελτιώσουν δραστικά την εμπειρία του χρήστη. Είτε διευκολύνοντας τους επισκέπτες να δουν όλες τις πληροφορίες, να περιηγηθούν και να αλληλεπιδράσουν είτε με το περιεχόμενό σας.

Φυσικά, στην κατασκευή ιστοσελίδων πρέπει να συμπεριληφθεί υπόψη ο σχεδιασμός πολλαπλών σελίδων. Κάτι που είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους θα λάβετε μια σειρά από διαφορετικά σχέδια. Αυτό όμως μπορεί να επηρεάσει το κόστος κατασκευής ιστοσελίδας.

Ωστόσο, αυτό το κόστος είναι πραγματικά μόνο η τιμή για να δώσετε στους επισκέπτες σας μια καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Εάν οι πληροφορίες στη σελίδα σας δεν είναι καλά οργανωμένες τότε οι επισκέπτες θα είναι δύσκολο να περιηγηθούν. Το αποτέλεσμα θα είναι να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ανταγωνιστή σας.

Οι σχεδιαστές και προγραμματιστές της CMD όχι μόνο έχουν τη διορατικότητα για να καθορίσουν πότε είναι σκόπιμο να δημιουργήσουν πρόσθετες διατάξεις αλλά έχουν επίσης την ικανότητα να δημιουργούν προσαρμοσμένες διατάξεις που εμφανίζουν τις πληροφορίες σας με τέτοιο τρόπο ώστε να διευκολύνουν τους επισκέπτες να βρουν αυτό που ψάχνουν.

Κείμενα και φωτογραφίες

Εάν προγραμματίζετε να επανασχεδιάσετε μία υπάρχον ιστοσελίδα ή να ξεκινήσετε μία ολοκαίνουργια, δημιουργώντας το κειμένο και τις εικόνες αυτό επηρεάζει το συνολικό κόστος κατασκευής ιστοσελίδας.

Εάν έχετε το χρόνο για να συγκεντρώσετε όλα τα κείμενα και εικόνες για τις νέες σελίδες σας, τότε θα εξοικονομήσετε χρήματα γλυτώνοντας το κόστος που θα σας χρεώσει μία εταιρία για την κατασκευή της νέας σας ιστοσελίδας. Με βάση την εμπειρία μας, οι περισσότερες εταιρείες αναλαμβάνουν αυτή τη διαδικασία.

Όταν πρόκειται για φωτογραφίες, συνιστούμε συνήθως τις ακόλουθες επιλογές:

  • Έναν επαγγελματία φωτογράφο που μπορεί να τραβά φωτογραφίες υψηλής ποιότητας από την επιχείρηση και τα προϊόντα σας.
  • Αγορά Stock φωτογραφιών που θα χρησιμοποιηθούν στη νέα σας ιστοσελίδα.

Εντάξει, ποιο είναι το κόστος κατασκευής ιστοσελίδας και πώς γίνετε ο υπολογισμος κοστους ιστοσελιδας;

Τώρα που καταλαβαίνετε καλύτερα τους παράγοντες για την κατασκευή ιστοσελίδων που βοηθούν τις σημερινές επιχειρήσεις να είναι πιο επιτυχείς, ας συζητήσουμε το τυπικό κόστος για μια νέα ιστοσελίδα.

Ανάλογα με το μέγεθος και την πολυπλοκότητα της ιστοσελίδας, μαζί με τους παράγοντες που αναφέρθηκαν παραπάνω, συνήθως ξεκινούν από περίπου 500€. Η ακριβής τιμή εξαρτάται από τις συγκεκριμένες ανάγκες και τις απαιτήσεις κάθε πελάτη. Υπάρχουν πολλοί άλλοι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την προσφορά μίας ιστοσελίδας.

Για να αποκτήσετε μια ιδέα για το κόστος κατασκευής ιστοσελίδας πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας. Έτσι θα αξιολογήσουμε τις απαιτήσεις σας καλύτερα. Να μπορέσουμε να προσδιορίσουμε εάν είναι κατάλληλες για τις ανάγκες σας. Στη συνέχεια να καταλήξουμε σε ένα σχέδιο και προσφορά που αντικατοπτρίζει το κόστος για την κατασκευή της ιστοσελίδας σας.

Μοιράσου το

Close Menu