Φτιάξε Ιστοσελίδα Δωρεάν χωρίς γνώσεις προγραμματισμού

Φτιάξε Ιστοσελίδα ΔωρεάνΦτιάξε Ιστοσελίδα Δωρεάν χωρίς γνώσεις προγραμματισμού : Η κατασκευή ιστοσελίδας, είτε προσωπικής, είτε επαγγελματικής αποτελεί πλέον μια εύκολη διαδικασία για την οποία δεν απαιτούνται γνώσεις προγραμματισμού. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ακόμα πιστεύουν ότι για να φτιάξεις μια ιστοσελίδα απαιτούνται πολλές γνώσεις και αρκετές ώρες δουλείας. Η άποψη αυτή έχει επικρατήσει λόγω του οτι το έτος 2004, όταν ξεκίνησε η ραγδαία ανάπτυξη του ιστού, οι περισσότερες σελίδες δημουργήθηκαν χρησιμοποιώντας HTML (κώδικα), CSS και ακόμα και Flash. Τα συγκεκριμένα απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις και αρκετό χρόνο ώστε να τις διαχειριστεί κάποιος, και πλέον δεν αποτελούν επιλογή πολλών.

Πλέον, εάν θέλετε να δημιουργήσετε μία καλή, φιλική προς κινητά τηλέφωνα και λειτουργική ιστοσελίδα γρήγορα, θα χρειαστεί να επιλέξετε μια πλατφόρμα. (επίσης γνωστή ως σύστημα διαχείρισης περιεχομένου ή CMS από την αγγλική ορολογία Content Management System).

Τι είναι λοιπόν το “σύστημα διαχείρισης περιεχομένου” ή “CMS”;

Για να το θέσουμε πολύ απλά, το CMS είναι μια φιλική προς το χρήστη πλατφόρμα για την κατασκευή ιστοσελίδων και τη διαχείριση του περιεχομένου της στο διαδίκτυο, αντί να χρησιμοποιήσετε μια δέσμη σελίδων με κώδικα HTML. Μέσω αυτών των συστημάτων διαχείρησης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλές λειτουργίες.

Φτιάξε Ιστοσελίδα Δωρεάν χρησιμοποιώντας τα δημοφιλέστερα CMS

Οι πιο δημοφιλείς πλατφόρμες για να φτιάξει κανείς ιστοσελίδα το 2018 είναι το WordPress και το Blogger της Google. Για τις οποίες θα βρείτε μια πληθώρα δωρεάν θεμάτων (themes) ώστε να φτιάξετε μια πολύ όμορφη ιστοσελίδα πολύ χρήγορα και χωρίς κανένα κόστος. Ανάμεσα στις δύο αυτές πλατφόρμες, εμείς ξεχωρίζουμε περισσότερο το WordPress, το οποιο μάλιστα, σύμφωνα με πρόσφατες στατιστικές, είναι το πιο δημοφιλές σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (55%) ακολουθούμενο από το Joomla (20%) και το Drupal (11%).

Εάν επιλέξετε το WordPress, θα δείτε ότι σας δίνεται επίσης η δυνατότητα να εγκαταστήσετε με 1-2 κλικ, διάφορα πρόσθετα (τα γνωστά plugins) τα οποία προσδίδουν νέες δυνατότητες στην ιστοσελίδα σας. Για παράδειγμα μπορείτε να τοποθετήσετε σύστημα αξιολογήσεων, φόρμες επικοινωνίας, forum, σύστημα εγγραφής μελών, αγγελίες και πολλά άλλα.

Η δημιουργία ιστοσελίδας μέσω της επίσημης σελίδας του WordPress.com ή μέσω του Blogger, δεν απαιτείται κανένα απολύτως κόστος καθότι τόσο από θέμα Server / Hosting όσο και Domain Name, Οι δύο αυτές εταιρίες φροντίζουν να σας τα παρέχουν δωρεάν. Βέβαια, το domain που θα δημιουργήσετε πρόκειται για subdomain στην εκάστοτε εταιρια (π.χ. onoma.wordpress.com ή onoma.blogspot.com). Το ιδανικότερο για μια πιο επαγγελματική ιστοσελίδα είναι να επιλέξετε το δικό σας domain (με ένα μικρό κόστος τον χρόνο) και μάλιστα στις καταλήξεις .com, .gr, .net και .org καθότι αποδίδουν μεγαλύτερο κύρος από τις χιλιάδες νέες καταλήξεις που έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα τελευταία χρόνια. Στη συνέχεια σας δίνεται η δυνατότητα να περάσετε το συγκεκριμένο domain στην ιστοσελίδα που ήδη φτιάξατε.

Φιλοξενία – Web Hosting

Όσον αφορά το κομμάτι της φιλοξενίας της ιστοσελίδας (Web Hosting) και των αρχείων αυτής, εάν θέλετε να γίνει από εσάς ώστε να έχετε τον πλήρη έλεγχο των αρχείων σας, μπορείτε να επιλέξετε να κατεβάσετε το CMS της WordPress και να φορτωσετε όλα τα αρχεία στον πάροχό σας, κάτι για το οποίο πιθανόν να μιλήσουμε στο μέλλον, καθότι αποτελεί μια πιο σύνθετη διαδικασία.

Αν λοιπόν δεν έχεις μια μεγάλη εταιρεία ή γενικά την οικονομική δυνατότητα να προσλάβεις έναν επαγγελματία web designer, φτιάξε ιστοσελίδα δωρεάν μόνος σου!

Μοιράσου το

Close Menu