Πως μετράμε την ταχύτητα φόρτωσης ιστοσελίδων-Google PageSpeed vs GTMetrix

Πως μετράμε την ταχύτητα φόρτωσης ιστοσελίδων-Google PageSpeed vs GTMetrix

GOOGLE PAGESPEED INSIGHTS VS. GTMETRIX: Ποιο είναι το καλύτερο;

Το Google PageSpeed Insights και το Gtmetrix είναι και τα δύο εξαιρετικά εργαλεία για να βοηθήσετε στην αναγνώριση των ζητημάτων που σχετίζονται με την ταχύτητα της ιστοσελίδας σας και να τα διορθώσετε. Η διαδικασία της βελτίωσης της ταχύτητας φόρτωσης, αφορά την κατασκευή ιστοσελίδων εξαρχής αλλά και υπάρχουσες ιστοσελίδες. Και τα δύο έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους και, κατά τη γνώμη μου, είναι τελικά ένα εργαλείο καλύτερο από το άλλο. Σημειώστε ότι αυτές είναι μόνο οι απόψεις μου, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας δοκιμή και να αξιοποιήσετε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα. Επίσης, να έχετε κατά νου ότι υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές μεταβλητές που εμπίπτουν στα αποτελέσματα και στα δύο εργαλεία και κάθε ιστοσελίδα είναι διαφορετική.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι το GTmetrix προσφέρει καλύτερες πληροφορίες για να δείτε ακριβώς γιατί ο ιστότοπός σας είναι αργός και δείχνει “Real World Numbers”.

Γιατί;

Real World Numbers (Συγκρίσεις με πραγματικές μετρήσεις)

Τι εννοώ με αυτό; To real world numbers είναι κάτι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κατανοήσετε πώς φορτώνεται η σελίδα σας. Η απόκτηση ενός γενικού αριθμητικού βαθμού 1-100 δεν προσφέρει ανάλυση, είναι πολύ γενικό στατιστικό. Η Google προσφέρει το βαθμό 1-100 τόσο για κινητά όσο και για υπολογιστές και προσφέρει λύσεις για πιθανές διορθώσεις.

Η ιστοσελίδα σας “έπιασε” 75 από τα 100 στο Google PageSpeed Insights. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό;

Με την Google, δεν ξέρετε πραγματικά. Το GTmetrix προσφέρει το ίδιο σκορ 1-100, επίσης προσφέρει ένα από το Google και ένα από το Yslow, ώστε να έχετε δύο διαφορετικές βαθμίδες από δύο διαφορετικές πηγές. Αυτές οι μετρήσεις δεν είναι αυτό που θα θεωρούσα πραγματικές μετρήσεις. Όμως, το GTmetrix παρέχει τρία στοιχεία πληροφοριών που πιστεύω ότι πρέπει να επικεντρωθεί ο υπεύθυνος ανάλυσης.

  • Χρόνος Πλήρης Φόρτωσης
  • Συνολικό μέγεθος σελίδας
  • Requests

Πως μετράμε την ταχύτητα φόρτωσης ιστοσελίδων-Google PageSpeed vs GTMetrixΧρόνος Πλήρης Φόρτωσης

Αυτός είναι ο χρόνος που χρειάζεται για να φορτώσετε πλήρως τον ιστότοπό σας, όλες τις εικόνες, όλους τους πόρους. Αυτή η μέτρηση είναι πολύ σημαντική, διότι αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα για την αύξηση της επισκεψιμότητας. Η ιστοσελίδα σας είναι αργή; Αυτή είναι η μέτρηση που πρέπει να κοιτάξετε.

Αυτή η μέτρηση πρέπει να επικεντρώνεται σε περισσότερους από ένα απλό score. Έχω δει ιστοσελίδες με χαμηλούς βαθμούς 1-100 να έχουν γρήγορους χρόνους φόρτωσης και έχω δει ιστοσελίδες με μεγάλη μέτρηση να έχουν αργούς χρόνους φόρτωσης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εστίαση στον χρόνο σε δευτερόλεπτα είναι απείρως πιο χρήσιμη από μια απλή κατάταξη από το 1 έως το 100.

Συνολικό μέγεθος σελίδας

Αυτό είναι το συνολικό μέγεθος της σελίδας σας μετά την πλήρη φόρτωσή της. Εάν διαθέτετε εικόνα 2MB στον ιστότοπό σας, αυτό θα υπολογιστεί στο συνολικό μέγεθος του ιστότοπού σας. Εξαρτάται από τα πάντα, από τις εικόνες, τα CSS ακόμη και τους εξωτερικούς πόρους, όπως την παρακολούθησης του Google Analytics. Η μέτρηση Θα δείξει την αξία σε megabyte, η οποία μπορεί να είναι χρήσιμη για την κατανόηση του αριθμού των δεδομένων που πρέπει να χρησιμοποιούν οι χρήστες από κινητά για την πρόσβαση στην ιστοσελίδα σας. Ιδιαίτερα κρίσιμη μέτρηση για την ομάδα επισκεπτών, που χρησιμοποιούν το κινητό τους στο διαδίκτυο.

Requests

Αυτός είναι ο συνολικός αριθμός αιτημάτων που χρειάζεται ο ιστότοπός σας για την φόρτωση. Ένα αίτημα μπορεί να είναι μία εικόνα ή ένα εξωτερικό request. Αν ο αριθμός αυτός είναι 20, αυτό σημαίνει ότι για να φορτώσετε πλήρως τον ιστότοπό σας, το πρόγραμμα περιήγησής σας απαιτεί τη λήψη 20 στοιχείων και το μέγεθος αυτών των 20 στοιχείων θα ανέρχεται συνολικά στο συνολικό μέγεθος της σελίδας σας.

Τι μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε αυτές τις μετρήσεις;

Ακολουθήστε τις συστάσεις τόσο από τo Google PageSpeed Insights όσο και από το GTmetrix και μπορείτε να δείτε τις μετρήσεις που χρειάζονται την προσοχή σας. Υπάρχουν πάρα πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις στις υποδείξεις τους. Εμείς σας προτείνουμε να τις καταγράψετε όλες. Για παράδειγμα, να ενεργοποιήσετε την cache, η οποία είναι ένας μεγάλος παράγοντας στην ταχύτητα σελίδας. Θα μπορούσατε να το ενεργοποιήσετε μέσω του διακομιστή φιλοξενίας ή να χρησιμοποιήσετε ένα πρόσθετο στο WordPress. Ακόμα και τότε, ο τρόπος που το κάνετε μέσω του διακομιστή σας θα μπορούσε να εξαρτηθεί από το είδος του διακομιστή που χρησιμοποιείτε.

Ξεκινήστε έχοντας την ταχύτητα στο μυαλό σας πριν προχωρήσετε στην κατασκευή ιστοσελίδας. Μειώστε τα javascript και CSS αρχεία. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει σε ένα ενιαίο αρχείο. Βελτιστοποιήστε τις εικόνες σας πριν ανεβάσετε. Οι περισσότερες από αυτές τις εργασίες μπορούν να πραγματοποιηθούν από εμάς. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας – Επικοινωνία

Μοιράσου το

Close Menu