Δωρεαν διαφημιση στο Google | Δωρεάν Προώθηση

Δωρεαν διαφημιση στο GoogleΔωρεαν διαφημιση στο Google: Η Google αποτελεί ένα κολοσσό του διαδικτύου στο κομμάτι του internet marketing. Η πληρωμένη διαφήμιση (PPC) είναι ίσως ένας από τους καλύτερους τρόπους να προωθήσει κανείς την επιχείρησή του. Γνωρίζετε όμως ότι υπάρχει και η δυνατότητα για δωρεαν διαφημιση στο google;
Πολλές επιχειρήσεις, που εισέρχονται στον κόσμο του διαδικτυακού marketing, δεν γνωρίζουν την δωρεάν προώθηση, που μπορούν να επωφεληθούν από την δωρεάν διαφήμιση που προσφέρει ο επαγγελματικός κατάλογος του Google My Business (παλαιότερα γνωστό ως Google Places).

Δωρεαν διαφημιση στο Google My Business

Το Google My Business, προσφέρει την δυνατότητα σε νέες επιχειρήσεις να καταχωρηθούν στον επαγγελματικό κατάλογο, προσθέτοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες (επωνυμία, διεύθυνση, τηλέφωνα, ωράριο λειτουργίας, ιστοσελίδα κλπ.). Με τον τρόπο αυτό, όταν οι χρήστες που βρίσκονται κοντά σας, αναζητούν στην μηχανή αναζήτησης προϊόντα ή υπηρεσίες που προσφέρει η δική σας εταιρεία, αυτομάτως θα εμφανιστεί η επιχείρησή σας στα αποτελέσματα με όλες τις πληροφορίες που προαναφέραμε.

Η καταχώρηση και κατά συνέπεια δωρεαν διαφημιση στο google, αποτελεί μια εύκολη και απλή διαδικασία που θα διαρκέσει μόλις λίγα λεπτά. Αφού συνδεθείτε στο Google My Business χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό σας, εμφανίζεται η επιλογή “Προσθήκη της επιχείρησής σας”. Αφού κάνετε κλικ στην επιλογή αυτή, θα σας ζητηθεί αρχικά να παρέχετε τα στοιχεία της τοποθεσίας, βασικές πληροφορίες για την εταιρεία σας καθώς και τον αριθμό τηλεφώνου. Ο αριθμός που θα δηλώσετε πρέπει να είναι πραγματικός και σε λειτουργία καθότι θα σας ζητηθεί αργότερα τηλεφωνική επιβεβαίωση από αυτοματοποιημένο μήνυμα. Εναλλακτικά, η Google θα σας στείλει μια ταχυδρομική επιστολή στη διεύθυνση που δηλώσατε, σε 1-2 εβδομάδες, με πληροφορίες επαλήθευσης και τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε. Προσθέστε το λογότυπό σας, μερικές φωτογραφίες και ολοκληρώστε την καταχώρησή σας.

Δωρεαν διαφημιση στο Google Plus

Ένας δέυτερος δωρεάν τρόπος διαφήμισης που σας προσφέρει η Google, είναι μέσω της πλατφόρμας κοινωνικής διαδικτύωσης του Google+. Το Google Plus δεν είναι μόνο μια συνηθισμένη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και ένας πολύ καλός τρόπος να ενισχύσετε την στρατηγική του SEO (Search Engine Optimization) της ιστοσελίδας σας και να εξασφαλίσετε μια καλύτερη θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης. Το γεγονός ότι υποστηρίζεται από την ίδια την Google, σας δίνει τη δυνατότητα να επωφεληθείτε από την αξία του SEO σε μαγαλύτερο βαθμό από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα, μέσω των τακτικών κοινωποιήσεων (social sharing) που θα κάνετε στη συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Περιεχόμενο ιστοσελίδας

Αφού επωφεληθείτε από τις δύο αυτές δυνατότητες δωρεάν διαφήμισης, στη συνέχεια θα χρειαστεί να προσθέτετε και να ανανεώνεται τακτικά το περιεχόμενο (content) και στην ιστοσελίδα σας. Η συχνή ανανέωση του περιεχομένου σας είναι ένας από τους κορυφαίους τρόπους για να ανιχνεύσει η Google περισσότερες σελίδες και να έχετε άμεσα έναν καλύτερο αντίκτυπο στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Το σύγχρονο SEO, όπως πιθανόν ήδη να γνωρίζετε, βασίζεται στο μεγαλύτερό του βαθμό στις αναζητήσεις που πραγματοποιούνται από τους χρήστες του διαδικτύου στην μηχανή αναζήτησης της Google. Για ποιο λόγο λοιπόν να μην αφιερώσετε λίγο χρόνο ώστε να εξασφαλίσετε δωρεάν διαφήμιση και SEO για την επιχείρησή σας;

Μοιράσου το

Close Menu